REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený tvarohový dort s ovocem a Tropifrutti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Co by to bylo za léto bez sladkých dezertů? V horkém létě, spíš než čokoládové a máslové dorty, které mohou působit těžce a rychle se roztékají, ocení celé vaše okolí lehké nepečené dorty. Ty se podávají chlazené a lze je doplnit jakýmkoliv oblíbeným ovocem. Zkuste dort navíc obohatit o bonbony Haribo, úspěch tak bude zaručen!


Ingredience:
1 kgpolotučného tvarohu
200 g dlouhých cukrářských piškotů
200 g ovoce podle chuti (jahody, maliny, ananas)
100–150 gcukru (nebo 2 hodně zralé banány)
100 gkulatých dětských piškotů
1 sáčekHaribo Tropifrutti
Ostatní:
papír na pečení
rozevírací dortová forma o průměru maximálně 18–19 cm

Postup:
  1. Tvaroh dejte do mísy robota a přidejte cukr. Nejdříve jen 100 g a vyzkoušejte, jak vám vyhovuje chuť krému. Můžete přidat i více cukru, ale v kombinaci s ovocem to většinou není nutné. Krém je možné osladit třeba i medem nebo dvěma hodně zralými rozšlehanými banány. Nasaďte šlehací metlu a vyšlehejte krém. Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru maximálně 18–19 cm. Kdo má formu větší, musí přidat ještě 500 g tvarohu.
  2. Dno formy vyložte kolečkem vystřiženým z pečícího papíru, aby se vám pak s dortem lépe manipulovalo. Formu zavřete a na dno s pečícím papírem vyskládejte kulaté piškoty. Okolo formy vyskládejte dlouhé cukrářské piškoty tak, aby pocukrovaná strana byla z vnější části dortu. Piškoty skládejte postupně a vždy je zajistěte lžící krému, aby nepadaly. Skládejte jeden vedle druhého.
  3. Až bude celý obvod dortu obložený piškoty, přidejte do formy ještě trochu krému a uhlaďte první vrstvu. Na tu naskládejte vrstvu ovoce nakrájeného na plátky. A takto postupujte dál. Na vrstvu ovoce přijde krém, poté další vrstva kulatých dětských piškotů, zase vrstva krému, vrstva ovoce, vrstva krému a úplně nahoru vrstva piškotů. Nevrstvěte až k hornímu kraji piškotů, nezapomeňte, že ještě přijde vrstva Haribo.
  4. Dort zakončený vrstvou piškotů dejte vychladit přes noc do lednice.
  5. Před podáváním sundejte okraj dortové formy a dort přesuňte na podnos. Okolo dortu pevně uvažte širší mašli. Je to ozdoba, která ale zároveň drží dort pěkně pohromadě. Těsně před podáváním na vršek dortu nasypete bonbony Haribo Tropifrutti. Pěkně je tam upravte a servírujte.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy