Nepečený korpus z cukrářských piškotů a másla pokladený čokoládovou náplní a náplní stracciatella, nakonec ozdobený nastrouhanou čokoládou, nechaný v lednici pěkně ztuhnout.
Ingredience:
Na nepečený korpus: | |
20 ks | cukrářských piškotů |
100 g | rozpuštěného másla |
Na čokoládovou náplň: | |
250 ml | smetany ke šlehání |
50 g | čokolády na vaření |
1 sáček | ztužovač smetany |
Na stracciatella náplň: | |
500 ml | smetany ke šlehání |
70 g | strouhané hořké čokolády |
30 g | cukru krupice |
2 sáčky | ztužovače smetany |
Ostatní: | |
dortová forma + strouhaná čokoláda na ozdobu |
Postup:
1. Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici
2. Cukrářské piškoty si vložíme do sáčku a pořádně je válečkem rozdrtíme, sypkou směs smícháme s rozpuštěným máslem a těstem vyložíme dortovou formu, dáme také ztuhnout do lednice
3. Připravíme si první náplň; svařenou smetanu s čokoládou vyjmeme z chladu, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha, z krému uděláme uprostřed korpusu kopeček a uhladíme
4. Na stracciatella náplň (druhou náplň) ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovači a přimícháme nastrouhanou čokoládu, navršíme na celý korpus a urovnáme
5. Nakonec dort ozdobíme strouhanou čokoládou a necháme v lednici minimálně 3 hodiny ztuhnout.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….