REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na tymiánu a pomerančích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné porce kuřete zprudka opečené na oleji, upečené v troubě posypané tymiánem, ke konci šťáva z výpeku ochucená pomerančovou šťávou a kůrou. Porce kuřete pak servírované spolu s prohřátými kolečky pomeranče.


Ingredience:
1 ksmenšího kuřete
3 kspomeranče
40 gmásla
mletý černý pepř
tymián
máslo
voda
olej
sůl

Postup:

1. Dobře opláchnuté a osušené kuře rozdělíme na porce, maso osolíme, okořeníme pepřem a po obou stranách na rozehřátém másle a oleji opečeme
2. Opečené porce kuřete posypeme tymiánem, mírně podlijeme vodou a vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme doměkka, během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem
3. Těsně před koncem pečení přidáme do výpeku šťávu ze dvou kusů pomerančů a trochu nastrouhané pomerančové kůry
4. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a na rozpáleném másle jej na slabém zdroji tepla prohřejeme
5. Měkké porce kuřete přendáme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme kolečky pomeranče, ihned podáváme.

Doporučení:

Takto připravené kuře dobře chutná s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy