Okořeněné porce kuřete zprudka opečené na oleji, upečené v troubě posypané tymiánem, ke konci šťáva z výpeku ochucená pomerančovou šťávou a kůrou. Porce kuřete pak servírované spolu s prohřátými kolečky pomeranče.
Ingredience:
1 ks | menšího kuřete |
3 ks | pomeranče |
40 g | másla |
mletý černý pepř | |
tymián | |
máslo | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Dobře opláchnuté a osušené kuře rozdělíme na porce, maso osolíme, okořeníme pepřem a po obou stranách na rozehřátém másle a oleji opečeme
2. Opečené porce kuřete posypeme tymiánem, mírně podlijeme vodou a vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme doměkka, během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem
3. Těsně před koncem pečení přidáme do výpeku šťávu ze dvou kusů pomerančů a trochu nastrouhané pomerančové kůry
4. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a na rozpáleném másle jej na slabém zdroji tepla prohřejeme
5. Měkké porce kuřete přendáme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme kolečky pomeranče, ihned podáváme.
Takto připravené kuře dobře chutná s vařenou rýží.