REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené kuře podlité omáčkou z bílého vína a dalších ingrediencí připravenou z výpeku.


Ingredience:
1 kscelého kuřete
1 ksmenší cibule
1/4 lbílého vína
60 gmásla
1 lžícehladké mouky
nastrouhaný muškátový oříšek
majoránka
petrželka
tymián
voda
sůl

Postup:

1. Kuře osolíme, potřeme máslem, podlijeme v pekáči trochou vody a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli
2. Pečeme, v troubě vyhřáté na 190 °C, doměkka, za občasného podlévání horkou vodou a přelévání výpekem
3. Upečené kuře vyjmeme, uchováme v teple, zbylou šťávu zaprášíme hladkou mouku, orestujeme, podlijeme vínem a vaříme 10 minut, až se omáčka spojí dohladka
4. Nakonec omáčku mírně okořeníme výše uvedeným kořením
5. Kuře naporcujeme a dáme do omáčky prohřát.

Doporučení:

Takto připravené kuřecí maso podáváme nejlépe s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy