Upečené kuře podlité omáčkou z bílého vína a dalších ingrediencí připravenou z výpeku.
Ingredience:
1 ks | celého kuřete |
1 ks | menší cibule |
1/4 l | bílého vína |
60 g | másla |
1 lžíce | hladké mouky |
nastrouhaný muškátový oříšek | |
majoránka | |
petrželka | |
tymián | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kuře osolíme, potřeme máslem, podlijeme v pekáči trochou vody a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli
2. Pečeme, v troubě vyhřáté na 190 °C, doměkka, za občasného podlévání horkou vodou a přelévání výpekem
3. Upečené kuře vyjmeme, uchováme v teple, zbylou šťávu zaprášíme hladkou mouku, orestujeme, podlijeme vínem a vaříme 10 minut, až se omáčka spojí dohladka
4. Nakonec omáčku mírně okořeníme výše uvedeným kořením
5. Kuře naporcujeme a dáme do omáčky prohřát.
Takto připravené kuřecí maso podáváme nejlépe s vařenými těstovinami.