REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koprová omáčka s vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept z minulého století na chutnou koprovku servírovanou s vejcem uvařeným na tvrdo a houskovým knedlíkem.


Ingredience:
600 mlmléka
300 mlvývaru
200 mlsmetany
80 gmásla
4 ksvejce
4 lžícehladké mouky
2 lžícevody
4 lžičkyocta
svazek čerstvého kopru
cukr
sůl

Postup:

1. V polovině množství studeného mléka rozšleháme mouku
2. Zbytek mléka přivedeme k varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut, podle potřeby zředíme vývarem a pak přilijeme smetanu
3. Kopr omyjeme a posekáme nadrobno, svaříme ho s octem, vodou a máslem
4. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme
5. Vejce uvaříme natvrdo
6. Koprovou omáčku servírujeme s houskovým knedlíkem a natvrdo uvařenými vejci, které jsme rozkrojili na půlky.

Doporučení:

Jako další přílohu můžeme použít vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy