REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaštany po lyonsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z kaštanů podávaný za studena.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
700 gkaštanů
150 gcukru
90 gmásla
3 ksvajec
trochu rumu (brandy)
hřebíček
sůl
máslo na vymaštění formy
hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

1. Opláchnuté kaštany nařízneme na vypuklé straně, narovnáme na plech postříkaný vodou a pečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut
2. Potom obě slupky sloupneme, kaštany uvaříme doměkka ve velmi málo přisolené vodě, do níž jsme přidali hřebíček
3. Měkké kaštany prolisujeme, promícháme s cukrem, máslem, žloutky, rumem (brandy) a nakonec s tuhým sněhem s bílků
4. Směs nalijeme do koláčové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a pečeme 40 minut v mírně vyhřáté troubě
5. Studený koláč vyklopíme a podáváme se šlehačkou.

Poznámka:

Více o jedlých kaštanech se dozvíte zde: Jedlé kaštany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy