Recept na netradiční, ale přesto velice chutný, pikantní slaný koláč (flamiche) pocházející z francouzské kuchyně.
Ingredience:
400 g | listového těsta |
250 g | filetů z tresky |
200 g | pórku |
150 g | hřibů |
50 g | sýra na strouhání |
2 lžíce | smetany na vaření |
nasekaná petrželka | |
mletý kmín | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Pórek nakrájíme na kolečka, na másle podusíme do měkka, ochutíme solí, pepřem, nakonec do podušeného pórku vmícháme 2 lžíce smetany
- Hřiby nakrájíme na plátky, podusíme na másle, ochutíme solí, mletým kmínem
- Rybí maso nakrájíme na kostky
- Z listového těsta vyválíme plát asi 1 cm silný, do kulaté formy na koláče vložíme těsto, upravíme okraje, těsto poklademe vrstvou pórku, kousky ryby, plátky hřibů, dáme péct na 20-25 minut do vyhřáté trouby na 200 °C
- Když je koláč upečený, posypeme strouhaným sýrem, ten necháme roztavit
- Hotový koláč nakrájíme na dílky, posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme k bílému vínu.