REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s treskou a hřiby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na netradiční, ale přesto velice chutný, pikantní slaný koláč (flamiche) pocházející z francouzské kuchyně.


Ingredience:
400 glistového těsta
250 gfiletů z tresky
200 gpórku
150 ghřibů
50 gsýra na strouhání
2 lžícesmetany na vaření
nasekaná petrželka
mletý kmín
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Pórek nakrájíme na kolečka, na másle podusíme do měkka, ochutíme solí, pepřem, nakonec do podušeného pórku vmícháme 2 lžíce smetany
  2. Hřiby nakrájíme na plátky, podusíme na másle, ochutíme solí, mletým kmínem
  3. Rybí maso nakrájíme na kostky
  4. Z listového těsta vyválíme plát asi 1 cm silný, do kulaté formy na koláče vložíme těsto, upravíme okraje, těsto poklademe vrstvou pórku, kousky ryby, plátky hřibů, dáme péct na 20-25 minut do vyhřáté trouby na 200 °C
  5. Když je koláč upečený, posypeme strouhaným sýrem, ten necháme roztavit
  6. Hotový koláč nakrájíme na dílky, posypeme nasekanou petrželkou.
Doporučení:

Podáváme k bílému vínu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy