REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kubánky na sněhu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na fondant servírovaný na ochuceném mascarpone. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od Osmany Laffity.


Ingredience:
Na fondant:
250 ghladké mouky
150 gbílých čokoládových kuliček
150 ghořké čokolády
120 gmásla
50 gkrystalového cukru
4 ksvejce
olej na vymazání misek
cukr na vysypání misek
Na krém:
500 gmascarpone
2 ksžloutky
2-3 lžícekrystalového cukru
šťáva z mandarinek
pomerančový likér cointreau
Na ozdobu:
mango
snítky máty

Postup:

1. Připravíme fondant; do vodní lázně dáme čokoládu a máslo, ingredience necháme rozpustit
2. Do jednoho hrnce dáme 4 ks žloutky, do druhého hrnce dáme zbývající 2 ks bílky, které necháme zatím stranou
3. Do hrnce s více žloutky přidáme ještě cukr a vše rozmixujeme, z bílků v druhém hrnci ušleháme tuhý sníh
4. V této fázi vše smícháme dohromady, přidáme rozpuštěnou čokoládu smíchanou s máslem a přes sítko 250 g hladké mouky
5. Zapékací misky vymažeme olejem a vysypeme cukrem, do misek dáme třetinu čokolády a na ně kuličky bílé čokolády, opět čokoládu a kuličky
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 13 minut
7. Mascarpone v misce umícháme spolu s několika lžícemi cukru, likérem, mandarinkovou šťávou a žloutky
8. Na talířky nalijeme část krému, do středu poklademe vždy jeden fondant, dezert ozdobíme plátky manga a snítky máty.

Poznámka:

Mascarpone – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr, který se používá i na přípravu sladké pěny z mascarpone a na přípravu dezertů, sladkostí, ale také omáček a polévek. Cointreau – Známý francouzský likér, bezbarvý pomerančové chutě, jemnější než curacao ale sladší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy