REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kubánky na sněhu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na fondant servírovaný na ochuceném mascarpone. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od Osmany Laffity.


Ingredience:
Na fondant:
250 ghladké mouky
150 gbílých čokoládových kuliček
150 ghořké čokolády
120 gmásla
50 gkrystalového cukru
4 ksvejce
olej na vymazání misek
cukr na vysypání misek
Na krém:
500 gmascarpone
2 ksžloutky
2-3 lžícekrystalového cukru
šťáva z mandarinek
pomerančový likér cointreau
Na ozdobu:
mango
snítky máty

Postup:

1. Připravíme fondant; do vodní lázně dáme čokoládu a máslo, ingredience necháme rozpustit
2. Do jednoho hrnce dáme 4 ks žloutky, do druhého hrnce dáme zbývající 2 ks bílky, které necháme zatím stranou
3. Do hrnce s více žloutky přidáme ještě cukr a vše rozmixujeme, z bílků v druhém hrnci ušleháme tuhý sníh
4. V této fázi vše smícháme dohromady, přidáme rozpuštěnou čokoládu smíchanou s máslem a přes sítko 250 g hladké mouky
5. Zapékací misky vymažeme olejem a vysypeme cukrem, do misek dáme třetinu čokolády a na ně kuličky bílé čokolády, opět čokoládu a kuličky
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 13 minut
7. Mascarpone v misce umícháme spolu s několika lžícemi cukru, likérem, mandarinkovou šťávou a žloutky
8. Na talířky nalijeme část krému, do středu poklademe vždy jeden fondant, dezert ozdobíme plátky manga a snítky máty.

Poznámka:

Mascarpone – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr, který se používá i na přípravu sladké pěny z mascarpone a na přípravu dezertů, sladkostí, ale také omáček a polévek. Cointreau – Známý francouzský likér, bezbarvý pomerančové chutě, jemnější než curacao ale sladší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy