REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka orestované pravé hřiby, chvíli podušené zalité bílým vínem a vývarem, dochucené šalotkou, česnekem, kořením a petrželkou, omáčka nakonec zjemněná smetanou.


Ingredience:
200-250 gčerstvých hříbků
50 gšalotky
100 mlklasického vývaru nebo přímo demi glace
100 mlsmetany
50 mlbílého vína
1-2 ksstroužky česneku
petrželka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Hříbky nakrájíme na větší kousky a na oleji je zprudka orestujeme
2. Přidáme nasekanou šalotku a česnek, podlijeme bílým vínem a necháme chvíli povařit, až se víno vypaří a předá všechny chutě a vůně ostatním ingrediencím
3. Přidáme klasický vývar, nebo přímo pravý demi glace, dochutíme solí a pepřem a ještě jednou provaříme
4. Nakonec do pokrmu přidáme smetanu a čerstvě nasekané bylinky.

Doporučení:

Demi-glace se dá dnes běžně koupit, ale můžete si ho i připravit doma, ovšem zabere to dost času! Recept zde: Demiglace nebo demi-glace, demiglaze.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy