REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové plíčky na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené houby zahuštěné bledou jíškou, zjemněné smetanou.


Ingredience:
600 ghříbků nebo jiných hub
50 ghladké mouky
50 gmásla
1 ksžloutku
2 dlsladké smetany
muškátový oříšek
citrónová šťáva
bobkový list
nové koření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zdravé kloboučky hříbků nebo jiných bílých hub pokrájíme na dlouho jako plíčky, vhodíme do slané vody, kterou okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, kouskem muškátového oříšku, a trochu povaříme
2. Povařené houby zahustíme bledou jíškou, zjemníme smetanou a žloutkem
3. Nakonec přikyselíme citrónem.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme podávat houskový knedlík nebo vařené brambory.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy