REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové lečo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný, přitom jednoduchý pokrm, který můžeme připravit v létě z čerstvých hub a zeleniny, nebo v zimě ze zamražených hub a domácího sterilovaného leča. Pokrm je vhodný i pro vegetariány.


Ingredience:
300 ghub směs hřibovité
4 ksrajčata
2 kspapriky
2 kscibule
2 kscibule
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Očištěné houby nakrájíme na kousky, na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme, podusíme do měkka
  2. Rajčata podélně nařízneme, spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli rovněž nakrájíme na kostičky, papriku na plátky
  3. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, rajčata, papriky, osolíme, opepříme, dusíme pod pokličkou do měkka
  4. Sundáme poklici, necháme odpařit přebytečnou tekutinu, vmícháme podušené houby, přidáme vejce, promícháme, vejce necháme srazit
  5. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem, podáváme s brambory, nebo chlebem, pečivem.
Doporučení:

Houbové lečo je i chutné na topinkách, které ještě posypeme strouhaným křenem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy