Chutný, přitom jednoduchý pokrm, který můžeme připravit v létě z čerstvých hub a zeleniny, nebo v zimě ze zamražených hub a domácího sterilovaného leča. Pokrm je vhodný i pro vegetariány.
Ingredience:
300 g | hub směs hřibovité |
4 ks | rajčata |
2 ks | papriky |
2 ks | cibule |
2 ks | cibule |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Očištěné houby nakrájíme na kousky, na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme, podusíme do měkka
- Rajčata podélně nařízneme, spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli rovněž nakrájíme na kostičky, papriku na plátky
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, rajčata, papriky, osolíme, opepříme, dusíme pod pokličkou do měkka
- Sundáme poklici, necháme odpařit přebytečnou tekutinu, vmícháme podušené houby, přidáme vejce, promícháme, vejce necháme srazit
- Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem, podáváme s brambory, nebo chlebem, pečivem.
Houbové lečo je i chutné na topinkách, které ještě posypeme strouhaným křenem.