REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerový salát ze syrového celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový salát z nastrouhaného čerstvého celeru, pokapaný citrónovou šťávou a po odležení promíchaný s majonézou a hořčicí.


Ingredience:
300 gočistěného celeru
60 gmajonézy
1 lžičkahořčice
citrónová šťáva
mletý pepř
petrželka
ocet
sůl

Postup:

1. Syrový celer nastrouháme na jemné nudličky
2. Osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet
3. Před podáváním jej promícháme s majonézou smíchanou s několika kapkami octa, hořčicí a posypeme na jemno nakrájenou petrželkou.

Doporučení:

Pro barvu do takto připraveného salátu můžeme zamíchat jednu nastrouhanou mrkev.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy