REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerový salát Ljuby Hermanové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaný celer přelitý citrónovou šťávou, promíchaný s hroznovým cukrem, vlašskými oříšky a rozinkami.


Ingredience:
1 ksvelkého syrového celeru (musí být pěkně bílý a tvrdý)
3 lžícevlašských ořechů
2 lžícekvalitného oleje
1 lžícehroznového cukru
1 hrstrozinek
šťáva ze 1 ks většího citrónu nebo pomeranče

Postup:

1. Čistý celer oloupeme a nastrouháme na středně silné nudličky
2. Nastrouhaný celer ihned přelijeme citronovou nebo pomerančovou šťávou, aby nezhnědl, zasypeme a promícháme ho s hroznovým cukrem
3. Nakonec salát přelijeme kvalitním olejem, přidáme rozinky a nasekané vlašské ořechy, promícháme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Místo celeru lze použít mrkve.

Poznámka:

Tento recept pochází z kuchařky Ljuby Hermanové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy