Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený uzený jazyk

80 minut(y)
Náročnost 1

Základní recept na vařený vepřový jazyk předem vyuzený.
1 ksuzeného vepřového jazyka
1 ksjablka
120 gkřenu
kyselé okurky
různé druhy hořčice
voda na uvaření
sůl

1. Jazyk důkladně opereme ve studené vodě a pak dáme vařit na cca 60-70 minut
2. Uvařený jazyk ponoříme na chvíli do studené vody, pak odstraníme kůži
3. Jazyk nakrájíme přes vlákna na plátky cca 1 cm silné a ty znovu ohřejeme v části teplého vývaru, popřípadě v mikrovlnné troubě
4. Maso mírně osolíme a servírujeme s hořčicí, okurkami, jablkovým křenem a čerstvým chlebem

Příprava jablkového křenu:
Jablko a křen opláchneme, oloupeme a obojí nastrouháme do menší misky, směs zalijeme 5 cl vývaru z uvařeného jazyku, promícháme a necháme vychladnout.

Doporučení:
Jazyk zbavujeme kůže od kořene ke špičce, zda je jazyk dobře uvařený poznáte podle špičky jazyku, kořen je stále měkký!


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak moc si hlídáte váhu?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

21.6. - Den otců (třetí neděle v červnu)

Ve světě se Den otců slaví už sto let! V Česku se zatím do kalendáře nedostal. My ho ovšem v redakci slavíme. Právě ke každému svátku patří dobré jídlo a pití, proto jsme i tento svátek zařadili do našeho gastronomického kalendáře.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy