Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vajíčková pomazánka s ricottou

15 minut(y)
Náročnost 2

Recept fitnessky Veroniky
3 ksvajíček
1 ksricotty (kelímek)
1 ksjogurtu (kelímek)
1 ksmenší cibule
pepř na dochucení
vegeta
sůl

1. Vejce uvaříme natvrdo,necháme vychladnout
2. Poté je nastrouháme do mísy, přidáme ricottu, jogurt, na jemno nakrájenou cibuli, sůl, vegetu a vše důkladně promícháme.

Doporučení:
Pomazánku můžeme podávat s pečivem nebo různými druhy „keksů“ a racio chlebíčků.

Poznámka:
Aby byla pomazánka více „fitness light“:
Místo 3 ks vajíček uvaříme 5 ks, ovšem nastrouháme pouze 5 ks bílků, ale už jenom 1-2 žloutky, přidáme ricottu, cibuli, jogurt (pouze „light“), dochutíme solí a vegetou. Tímto zvýšíme podíl bílkovin a snížíme procento tuku.


Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

24.12. - Vánoce

Mezi vzpomínkami z dětství, které se každému vybavují, jsou vzpomínky na Vánoce. Jsou milé sluchu i zraku, plné vůně a chutí, které nás provázejí po celý život. Rodinné teplo vánoc milujeme snad všichni, snad vyjma těch, co ho bohužel nepoznali.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy