Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vajíčková pomazánka s ricottou


Recept fitnessky Veroniky
3 ksvajíček
1 ksricotty (kelímek)
1 ksjogurtu (kelímek)
1 ksmenší cibule
pepř na dochucení
vegeta
sůl

1. Vejce uvaříme natvrdo,necháme vychladnout
2. Poté je nastrouháme do mísy, přidáme ricottu, jogurt, na jemno nakrájenou cibuli, sůl, vegetu a vše důkladně promícháme.

Doporučení:
Pomazánku můžeme podávat s pečivem nebo různými druhy „keksů“ a racio chlebíčků.

Poznámka:
Aby byla pomazánka více „fitness light“:
Místo 3 ks vajíček uvaříme 5 ks, ovšem nastrouháme pouze 5 ks bílků, ale už jenom 1-2 žloutky, přidáme ricottu, cibuli, jogurt (pouze „light“), dochutíme solí a vegetou. Tímto zvýšíme podíl bílkovin a snížíme procento tuku.


Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom s Láďou Hruškou a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.8. - Porcinkule

Porcinkule (také porciunkule) je tradiční pouť konaná první srpnový víkend v některých českých městech, jejichž historie je spjatá s františkánským řádem.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy