Zdravá pikantní pomazánka ze Šmakouna Mexiko připravená s kořením typickým pro klasický tatarský biftek a sekanou cibulí.
Ingredience:
100 g | Mexického šmakouna |
1/2 ks | cibule |
2 lžičky | sladkého kečupu |
1 lžička | sladké papriky |
1 lžička | worchestru |
1 lžička | hořčice |
1 lžička | soli |
1/2 lžičky | drceného nebo mletého kmínu |
pepř podle chuti | |
pečivo (toasty, chléb) | |
česnek |
Postup:
1. Mexického šmakouna nastrouhaného na jemno
2. Cibuli nasekáme na drobné kostičky
3. Cibuli a šmakouna důkladně promícháme a přidáme koření, worchestru, kečup a hořčici
4. Vytvoříme kompaktní směs
5. Tu necháme asi 2 hodiny vychladit
6. Pak podáváme k počesnekovaným topinkám nebo toastům.
Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.