REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexický šmakoun jako tataráček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravá pikantní pomazánka ze Šmakouna Mexiko připravená s kořením typickým pro klasický tatarský biftek a sekanou cibulí.


Ingredience:
100 gMexického šmakouna
1/2 kscibule
2 lžičkysladkého kečupu
1 lžičkasladké papriky
1 lžičkaworchestru
1 lžičkahořčice
1 lžičkasoli
1/2 lžičkydrceného nebo mletého kmínu
pepř podle chuti
pečivo (toasty, chléb)
česnek

Postup:

1. Mexického šmakouna nastrouhaného na jemno
2. Cibuli nasekáme na drobné kostičky
3. Cibuli a šmakouna důkladně promícháme a přidáme koření, worchestru, kečup a hořčici
4. Vytvoříme kompaktní směs
5. Tu necháme asi 2 hodiny vychladit
6. Pak podáváme k počesnekovaným topinkám nebo toastům.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy