REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlová paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika připravená z neoloupaných mandlí, bylinek, olivového oleje, citronové šťávy, česneku a jablečného octa.


Ingredience:
1 šálekmandlí
1 šáleknastrouhaného petržele
2 hrstičerstvé bazalky
1 lžícejablečného octa
1 lžíceolivového oleje
1 ksstroužek česneku
šťáva z 1 ks citrónu
sůl

Postup:

1. Mandle rozmixujeme ponorným mixérem
2. Přidáme zbylé suroviny kromě octa a opět dobře rozmixujeme
3. Jablečný ocet přidáváme opatrně, začneme s menším množstvím a postupně přidáváme více, podle chuti
4. Paštiku servírujeme například na plátcích na sucho opečené bagetky, nebo jen na kolečkách zeleniny jako lehkou večeři.

Doporučení:

Abychom z mandlí “vytěžili ” co nejvíce živin, namočíme je na několik hodin (nejlépe přes noc), do vody. Budou se nám nejen snadněji mixovat, protože změknou, ale namočením se stávají i výživnější.

Poznámka:

Mandle jsou výborným zdrojem minerálů – vápníku, železa, selenu a zinku. Také snižují cholesterol a i když mají vysoký obsah tuků, nemusíme se jich bát. Právě naopak. Měli bychom je konzumovat pravidelně. A to i se slupkou. Právě ve slupce se nacházejí ty nejvzácnější živiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy