Hlavní rubriky receptů jídel nápojů

Šípkové víno II.

120 minut(y)+ doba kvašení
Náročnost 4

Víno z plodů šípků, cukru, kvasinek, živné soli a vody.
2 kgšípků
1,5 kgcukru
2,75 lvody

1. Šípky dobře opereme, odřízneme stopky a zbytky okvětí, vložíme do velkých okurkových sklenic a zalijeme cukrem svařeným s vodou
2. Přidáme kvasinky a živnou sůl (dle návodu na obalu), sklenice uzavřeme širokou korkovou zátkou s kvasnou trubičkou
3. Víno necháme na teplém místě kvasit
4. Jakmile ustane kvašení a šípky klesnou ke dnu, víno stočíme do druhé láhve a necháme stát, až se úplně vyčistí
5. Na zbylé šípky nalijeme další cukrový roztok z téhož množství cukru a vody, necháme znovu kvasit.

Doporučení:
První i druhou dávku vína můžeme smíchat.


Podívejte se také na
Rýžové víno        Trnkové víno        Jablečné víno        Víno z hrušek        Dezertní jablečné víno        Rybízové víno        Borůvkové víno        Dezertní borůvkové víno        Šípkové víno        Dezertní víno z šípků        Burčák        Vřesové víno        Citrónové víno        Pampeliškové víno        Ostružinové víno        Víno z černých jeřabin        Bezinkové víno        Jablečné víno II.        Jeřabinové víno        Ostružinové víno II.        

reklama


Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Chodíte o Velikonocích na koledu, otevřete koledníkům?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy