Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípkové víno II.

120 minut(y)+ doba kvašení
Náročnost 4

Víno z plodů šípků, cukru, kvasinek, živné soli a vody.
2 kgšípků
1,5 kgcukru
2,75 lvody

1. Šípky dobře opereme, odřízneme stopky a zbytky okvětí, vložíme do velkých okurkových sklenic a zalijeme cukrem svařeným s vodou
2. Přidáme kvasinky a živnou sůl (dle návodu na obalu), sklenice uzavřeme širokou korkovou zátkou s kvasnou trubičkou
3. Víno necháme na teplém místě kvasit
4. Jakmile ustane kvašení a šípky klesnou ke dnu, víno stočíme do druhé láhve a necháme stát, až se úplně vyčistí
5. Na zbylé šípky nalijeme další cukrový roztok z téhož množství cukru a vody, necháme znovu kvasit.

Doporučení:
První i druhou dávku vína můžeme smíchat.


Podívejte se také na
Rýžové víno        Trnkové víno        Jablečné víno        Víno z hrušek        Dezertní jablečné víno        Rybízové víno        Borůvkové víno        Dezertní borůvkové víno        Šípkové víno        Dezertní víno z šípků        Burčák        Vřesové víno        Citrónové víno        Pampeliškové víno        Ostružinové víno        Víno z černých jeřabin        Bezinkové víno        Jablečné víno II.        Jeřabinové víno        Ostružinové víno II.        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

20.8. - 20.9. Dožínky

Dožínky byli vždy slavností na ukončení žní, tedy sklizně obilí na polích. V dávné minulosti měly velký náboženský charakter, v mnoha zemích a to jak v Evropě, tak i na jiných kontinentech, ovšem v Česku byly v minulém století komunisty využívány také k politickým účelům. Dožínky vznikly již dávno v pohanských dobách, kdy naši předkové darovaly první a poslední snop bohům úrody. Také se rituálně zabíjel beránek, ale později byl tento zvyk úřady zakázán.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy