Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípkové víno II.

120 minut(y)+ doba kvašení
Náročnost 4

Víno z plodů šípků, cukru, kvasinek, živné soli a vody.
2 kgšípků
1,5 kgcukru
2,75 lvody

1. Šípky dobře opereme, odřízneme stopky a zbytky okvětí, vložíme do velkých okurkových sklenic a zalijeme cukrem svařeným s vodou
2. Přidáme kvasinky a živnou sůl (dle návodu na obalu), sklenice uzavřeme širokou korkovou zátkou s kvasnou trubičkou
3. Víno necháme na teplém místě kvasit
4. Jakmile ustane kvašení a šípky klesnou ke dnu, víno stočíme do druhé láhve a necháme stát, až se úplně vyčistí
5. Na zbylé šípky nalijeme další cukrový roztok z téhož množství cukru a vody, necháme znovu kvasit.

Doporučení:
První i druhou dávku vína můžeme smíchat.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Rýžové víno - Saké        Trnkové víno        Jablečné víno        Víno z hrušek        Dezertní jablečné víno        Rybízové víno        Borůvkové víno        Dezertní borůvkové víno        Šípkové víno        Dezertní víno z šípků        Burčák        Vřesové víno        Citrónové víno        Pampeliškové víno        Ostružinové víno        Víno z černých jeřabin        Bezinkové víno        Jablečné víno II.        Jeřabinové víno        Ostružinové víno II.        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

5.12. - Mikuláš - povídání o čertovi

V podvečer chodí průvod Mikuláše, anděla a čerta. S těmito pochůzkami je spjata nejenom řada písní a koled, ale i zvyků, tradic a také pověr a historek. Právě čert je postavička, které se děti bojí a slibují Mikuláši, že příští rok budou určitě hodnější.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy