REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trnkové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trnky (plody slivoně trnité) sbírané po prvním mrazíku, podrcené, vykvašené.


Ingredience:
Na 1 kg trnek:
1 kgtrnek (plod slivoně trnité)
350 gcukru
1 lvody
kvasinky

Postup:

1. Trnky (nejlépe přešlé mrazem) opereme a rozmačkáme
2. Drť dáme do nádoby a zalijeme ji horkým cukerným roztokem (vodu přivedeme téměř k varu, přidáme cukr a necháme ho rozpustit, nevaříme!)3. Necháme vychladnout, přidáme kvasinky dle návodu na obalu výrobce
4. Necháme v teplé místnosti 6-8 dní kvasit, občas promícháme
5. Vykvašené trnky vylisujeme a vlijeme zpět do nádoby, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme znovu kvasit
6. Zda je víno vykvašené poznáme tak, že bublinky kysličníku uhličitého přestanou unikat kvasnou zátkou
7. Víno necháme ustát, až kal klesne ke dnu, pak ho stočíme do lahví (nádobu můžeme doplnit znovu cukerným roztokem a postup ještě jednou opakovat).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy