REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní teplé nápoje

Slezská vařonka

Je to teplá kořalka, velmi sladká, existuje spoustu jejích variant.

Slivovice proti chřipce

Dopředu připravený zdravotní nápoj pro dospělé. Slivovice smíchaná s citrónovou šťávou a medem, podávaná teplá! Skvělý životabudič nejen pro rybáře či myslivce.

Svařené červené víno jako lék

Červené víno jak svařené, tak neupravené, má mnoho léčivých účinků pro náš organizmus. Čistí cévy, pitím vína vzniká prevence při chudokrevnosti, červené víno zvyšuje tlak, zlepšuje trávení, pomáhá při hubnutí … má antivirální a antibakteriální účinky, to znamená, že ničí bakterie a streptokoky, původce angíny a viry, původce chřipek, rým a jiných sezónních viróz.

Svařené červené víno po skandinávsku

Svařené červené víno spolu s kořením, mandlemi a rozinkami.

Svařené pivo – „piwo grzane“

Tento recept z Polska je pro nás Čechy trochu netradiční, ale mok připravený podle tohoto receptu je skvělý a také pomáhá jak na stres, tak na různé podzimní a zimní nastuzeniny … Takto připravené pivo se v Polsku pije hlavně v období adventu.

Svařené víno

Horké víno svařené spolu s hřebíčkem a skořicí, promíchané s rumem a cukrem. Lidově Svařák.

Svařené víno II.

Pravý český svařáček připravený z pyramidky “Svařené víno” od Vitany.

Svařené víno s karamelem

Červené víno svařené s kořením, ochucené na pánvi rozpuštěným cukrem, tedy karamelem.

Svařené víno s koňakem

Horké červené víno svařené spolu s hřebíčky, skořicí, medem a koňakem.

Svařené víno s whisky

Sirup z pomerančů, mandarinek, citronu, cukru a koření smíchaný s červeným vínem a whisky Johnnie Walker. Skvělý koktejl na zahřátí!

Svařený cidre

Lehce zkvašený jablečný mošt svařený s medem a kořením.

Teplo v srdci

Rum s medem , pomerančovou a citrónovou šťávou.

Teplý štrůdl

Jednoduchý recept, který připomene vůni příjemného nedělního odpoledne u babičky.

Tvrdý oříšek

Panák s kávou, fernetem, sirupem a šlehačkou.

Vánoční pohlazení

Vyzkoušejte letos něco nového a připravte si z tradičního aperitivu koktejl, který vás v chladném počasí krásně prohřeje. Vyzkoušejte Metropol v originálním drinku, jehož příprava vám navíc nezabere déle než pár minut a vaše blízké jím rozhodně potěšíte. Recepturu vytvořili barmani z českokrumlovského baru Apotheka.

Vulcano

Kávový likér Flor de Caña Spresso je nejen skvělým samotným digestivem. Tato kombinace kávového extraktu, přírodního sirupu a sedmiletého rumu Flor de Caña se skvěle hodí i na přípravu lahodného horkého nápoje. Spojení kávového likéru, vaječného likéru a šlehačky je opravdu neodolatelné. Doporučujeme k dobrému dezertu či cukroví.

Whist

Nápoj z dlouhou tradicí, černý čaj s červeným vínem a citrónovou šťávou.

Zelený drak II.

Teplý alkoholický nápoj z vína a kiwi likéru.

Žhavý sen

Griotka se slivovicí a cukrem.

Žloutkové víno

Napěněný nápoj z horkého vína a rozšlehaných žloutků.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy