REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumový Egg Nogg horký

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původem ze Skotska, nápoj z čerstvého vejce, mléka a malého množství likéru nebo destilátu.


Ingredience:
1 porce:
8 clmléka
1 clcukrového sirupu
3 clrumu
1 lžičkaginu
1 ksžloutku
trochu mleté skořice

Postup:

1. Do sklenice dáme žloutek, cukrový sirup a dobře rozmícháme
2. Za stálého míchání (kvedlání) přilijeme horké mléko
3. Vše přelijeme přes sítko do připravené sklenice
4. Dolijeme rumem, ginem a lehce zamícháme, povrch posypeme trochou skořice.

Poznámka:

– Egg nogg se řadí mezi posilující a lehce stravitelné nápoje. Připravují se jak teplé i studené. Egg Nogg podáváme buď ve špičkových sklenicích, nebo v pohárových sklenicích s kratší stopkou, tzv. flipových, se slámkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy