REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svařené víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horké víno svařené spolu s hřebíčkem a skořicí, promíchané s rumem a cukrem. Lidově Svařák.


Ingredience:
Rozpis na 4 nápoje:
600 mlčerveného vína
8 kskostek cukru
8 kshřebíčků
4 ksplátky citrónu
1 kstyčinky skořice
8 lžicrumu

Postup:

1. Červené víno se skořicí a hřebíčkem přivedeme k varu (nevaříme!)2. Do 4 sklenic vložíme po dvou kostkách cukru a přilijeme po dvou lžících rumu
3. Skořici a hřebíčky vyjmeme a horké víno rozdělíme do sklenic
4. Nakonec nápoje zdobíme plátky citrónů a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy