REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svařené červené víno jako lék

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Červené víno jak svařené, tak neupravené, má mnoho léčivých účinků pro náš organizmus. Čistí cévy, pitím vína vzniká prevence při chudokrevnosti, červené víno zvyšuje tlak, zlepšuje trávení, pomáhá při hubnutí … má antivirální a antibakteriální účinky, to znamená, že ničí bakterie a streptokoky, původce angíny a viry, původce chřipek, rým a jiných sezónních viróz.


Ingredience:
0,7 lčerveného vína
1 dclvody
6 kshřebíčků
1 kskousek skořice
citronová kůra
cukr dle chuti

Postup:

1. Dáme vařit 1 dcl vody, do vody přidáme citronovou kůru, kousek skořicové kůry a 6 hřebíčků, až bude voda vřít a získá zlatou barvu
2. V této fázi do vody přilijeme 0,7 l červeného vína, osladíme cukrem a zahříváme na 80 °C, víno v žádném případě nevaříme, nad 80 °C se z vína začne vypařovat alkohol a to by byla škoda! 3. Horký svařák přelijeme do hrnečků a ihned podáváme jako prevenci i chutný nápoj na zahřátí.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy