REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svařené víno s koňakem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horké červené víno svařené spolu s hřebíčky, skořicí, medem a koňakem.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
1000 mlčerveného vína
200 mlkoňaku
3 lžícemedu
12 kshřebíčků
2 kscelé skořice
1 kspomeranče
1 kscitronu

Postup:

1. Červené víno nalijeme do hrnce, přidáme skořici a hřebíčky, zahřejeme na asi 70 °C (začíná se tvořit pěna) a potom 5 minut prohříváme při nízké teplotě
2. Pak přidáme koňak, med, promícháme, odstavíme z tepla a zakryjeme poklicí
3. Z dobře omytého citronu i pomeranče nakrájíme plátky, které rozkrájíme na trojúhelníky a napícháme je na dřevěné špejle, zbytek ovocné dužiny vymačkáme do nápoje
4. Horký nápoj nalijeme do skleněných hrnků, zamícháme ovocnými špízy (uvolní se z nich citrusová chuť) a podáváme horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy