REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slezská vařonka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je to teplá kořalka, velmi sladká, existuje spoustu jejích variant.


Ingredience:
0,6 lvodky
0,3 lvody
200 gkrupicového cukru
150 gmedu (nejlépe včelího)
8 kshřebíčků
5 kskuliček nového koření
4 ksplátky citrónu
1 kskousek skořice
máslo nebo sádlo

Postup:

1. Krupicový cukr roztavíme v hrnci se silným dnem na světlý karamel
2. Přidáme med a koření, zalijeme vodou a vše společně povaříme
2. Aromatický vývar procedíme přes plátno, přidáme vodku a znovu vše prohřejeme, ale navaříme!3. Horký nápoj naléváme do tlustostěnných sklenic, do každé přidáme kousek másla nebo sádla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy