ostatní
Fondue II.
Omáčka ze sýra, vína, třešňovice a koření určená k namáčení pochutin.
Hermelín v anglické slanině
Opečené kousky hermelínu obalené v plátcích anglické slaniny, posypané nasekanou chilli papričkou, servírované s melounovou salsou.
Nesmažený smažák podle Ládi Hrušky
Další recept Ládi Hrušky na smažák připravený v hrnku, upečený v mikrovlnné troubě.
Pečené sýrové noky
V troubě na másle po obou stranách upečené sýrové noky, vhodné jako samostatný bezmasý pokrm podávaný například se zeleninovým salátem ze syrové zeleniny.
Selské sýrové fondue
Jedna z variant na chutné sýrové fondue.
Smažáky pečené ve formě na muffiny
Smažený sýr se samozřejmě většinou smaží, ale můžeme ho také péci, například ve formě na muffiny.
Sýr z plechu
Obalené sýry neusmažené po porcích, ale upečené dohromady v troubě.
Sýrové bochánky z bramborové kaše
Zůstane-li vám bramborová kaše jde využít na sýrové bochánky, jsou výborné samotné nebo s dušenou zeleninou.
Špenátové noky s ementálem a omáčkou z čerstvých rajčat
Noky z mouky, nastrouhaného tvrdého sýra, podušeného špenátu a dalších ingrediencí, uvařené ve vodě, servírované s rajčatovou omáčkou. Recept paní Karolíny Kamberské z pořadu “Karolína, domácí kuchařka” uvedeného na obrazovce TV Prima.
Špízy s mozzarellou
Špízy z mozzarelly zabalené v šunce i cuketě, napíchnuté stříděvě se šalotkou a paprikou, v troubě zapečené.
Zapečený hermelín s vejci
Půlky hermelínu uprostřed vydlabané, zapečené v troubě s vyklepnutým vejcem, posypané nastrouhaným sýrem a pokrájenou šunkou, hermelíny servírované s vařenými brambory, nebo hranolky, zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou.
reklama