REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené sýrové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě na másle po obou stranách upečené sýrové noky, vhodné jako samostatný bezmasý pokrm podávaný například se zeleninovým salátem ze syrové zeleniny.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
300 gtvrdého sýra
90 ghladké mouky
50 gmásla
3 ksžloutky
150 mlkysané smetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Žloutky utřeme se solí do pěny
2. Přidáme strouhaný tvrdý sýr, kysanou smetanu, mouku, podle chuti pepř a sůl, vše dobře promícháme
3. Z těsta vykrajujeme lžící větší ploché noky, které urovnáme do máslem vymazaného pekáče a v předehřáté troubě na 180-190 °C je opečeme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Příloha: Jemný zeleninový salát a pro velké jedlíky také pečivo nebo různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy