REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selské sýrové fondue

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutné sýrové fondue.


Ingredience:
500 gementálského sýra (Primátor)
200 mlsuchého vína
1 ksvětší stroužek česneku
4 lžíceslivovice
3 lžíceškrobové moučky (solamylu)
1 lžícecitrónové šťávy
mletý pepř
sůl
nádoba na sýrové fondue

Postup:

1. Víno zahřejeme a vhodíme do něj rozetřený česnek
2. Za stálého míchání přidáme po lžících rozstrouhaný sýr a v troše rozmícháme škrobovou moučku
3. Přivedeme k varu, zalijeme citrónovou šťávou a slivovicí, dále nevaříme (dalším vařením by fondue tuhlo)
4. Servírujeme v nádobě, pod kterou udržujeme stálou teplotu
5. Dlouhými vidličkami napichujeme kousky chleba a důkladně je namáčíme v horkém sýru.

Doporučení:

Vhodným doplňkem je je salát z hlávkového zelí a zbylé víno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy