REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy

Dánský sýrový košíček

Recept z Dánska na chutný předkrm z rybích produktů, tvarohu a sýra.

Gravlax

V soli, cukru a kopru naložený filet lososa zbavený kůže, servírovaný nakrájený na tenké plátky. Recept pochází ze Skandinávie.

Losos Gravad lax (Gravlax)

Gravlax nebo také gravad lax, je velice populární mezinárodní předkrm, který dnes nechybí na jídelním lístku ani jedné lepší mezinárodní restaurace. Přesný původ tohoto receptu není znám. Jediné, co je jisté, že o jeho původ se perou všichni Skandinávci.

Losos Gravlax

O původ tohoto receptu se perou všichni Skandinávci. Jde o marinované plátky syrového lososa, které se servírují jako předkrm, přelité studenou omáčkou Gravlax.

Naložené slanečkové závitky

Recept na nakládané slanečkové závitky plněné okurkou, kápií a cibulí. Recept pochází ze Švédska.

Pečené šunkové závitky se sýrem

Recept z Dánska na teplý předkrm.

Pečený sleď s cibulovou omáčkou

Stekt sill med loksas je původní název tohoto švédského receptu.

Plněná vejce s kari

Recept z Dánska.

Plněné omelety

Omelety plněné různými náplněmi. Recept pochází ze Švédska.

Ptačí hnízda

Recept ze Švédska na studený předkrm.

Slaneček v olejové omáčce

Původní název tohoto švédského receptu je Sill oljesas.

Šunkové paštičky

Recept z Dánska na taštičky plněné směsí ze šunky, sýra a vajec.

Švédská játrová paštika

Pikantní játrová paštika z vepřových jater, slaniny, sardelových řezů a vajíček.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy