předkrmy
Dánský sýrový košíček
Recept z Dánska na chutný předkrm z rybích produktů, tvarohu a sýra.
Gravlax
V soli, cukru a kopru naložený filet lososa zbavený kůže, servírovaný nakrájený na tenké plátky. Recept pochází ze Skandinávie.
Losos Gravad lax (Gravlax)
Gravlax nebo také gravad lax, je velice populární mezinárodní předkrm, který dnes nechybí na jídelním lístku ani jedné lepší mezinárodní restaurace. Přesný původ tohoto receptu není znám. Jediné, co je jisté, že o jeho původ se perou všichni Skandinávci.
Losos Gravlax
O původ tohoto receptu se perou všichni Skandinávci. Jde o marinované plátky syrového lososa, které se servírují jako předkrm, přelité studenou omáčkou Gravlax.
Naložené slanečkové závitky
Recept na nakládané slanečkové závitky plněné okurkou, kápií a cibulí. Recept pochází ze Švédska.
Pečené šunkové závitky se sýrem
Recept z Dánska na teplý předkrm.
Pečený sleď s cibulovou omáčkou
Stekt sill med loksas je původní název tohoto švédského receptu.
Plněná vejce s kari
Recept z Dánska.
Plněné omelety
Omelety plněné různými náplněmi. Recept pochází ze Švédska.
Ptačí hnízda
Recept ze Švédska na studený předkrm.
Slaneček v olejové omáčce
Původní název tohoto švédského receptu je Sill oljesas.
Šunkové paštičky
Recept z Dánska na taštičky plněné směsí ze šunky, sýra a vajec.
Švédská játrová paštika
Pikantní játrová paštika z vepřových jater, slaniny, sardelových řezů a vajíček.
reklama