REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaneček v olejové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní název tohoto švédského receptu je Sill oljesas.


Ingredience:
4 ksslanečky
voda
Na marinádu:
4 lžícerajčatového protlaku
4 lžíceoleje
2 lžícevinného octa
1 lžícecukru
1 lžičkapetrželky
1 lžičkakopru
pepř

Postup:

1. Slanečky 12 hodin máčíme ve studené vodě
2. Druhý den ryby stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 1 cm silné proužky, vložíme je do mísy
3. Připravíme marinádu z výše uvedených surovin a bylinek, tou pak zalijeme řezy ze slanečků
4. V marinádě naložené slanečky necháme vychladit a rozležet alespoň 2 hodiny v ledničce.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy