Recept z Dánska na teplý předkrm.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
8 ks | malých tenkých plátků sýra |
8 ks | plátků šunky |
2 ks | žloutků |
150 g | tvrdého sýra |
30 g | hladké mouky |
30 g | másla |
1,5 dl | mléka |
4 lžíce | mléka |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, krátce povaříme v hustou omáčku a necháme ji vychladnout
2. Do omáčky vmícháme žloutky, mletý pepř, sůl, tvrdý sýr pokrájený na kostičky a ohřejeme, až se sýr roztaví a směs je hladká
3. Připravenou směsí potřeme plátky šunky, stočíme v závitky a urovnáme do vymaštěné zapékací mísy
4. Závitky přelijeme rajčatovým protlakem zředěný mlékem, poklademe plátky sýra a krátce zapečeme v horké troubě.
Příprava jíšky viz. recept: “Jíška”.