Recept na nakládané slanečkové závitky plněné okurkou, kápií a cibulí. Recept pochází ze Švédska.
Ingredience:
4 ks | slanečci |
2 ks | sterilované okurky |
2 ks | sterilované kapie |
2 ks | cibule |
10 ks | zrnek pepře |
2 lžíce | cukru |
kapary | |
vinný ocet |
Postup:
1. Slanečky rozřízneme po břišní straně od ocasu k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odřízneme hlavy a namočíme přes noc do studené vody
2. Potom ryby osušíme, zbavíme kůže, vykostíme, naplníme hranolky okurek a kapií, kolečky cibule, přidáme kapary a stočíme v závitky
3. V misce smícháme ocet s trochou vody, cukrem a rozdrceným pepřem, přidáme závitky (mají být zcela pokryty roztokem) a necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet.
– Příloha: Chleba s máslem.