REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švédská játrová paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní játrová paštika z vepřových jater, slaniny, sardelových řezů a vajíček.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
600 gvepřových jater
200 gslaniny
50 ghladké mouky
50 gmásla
3 kscibule
3 ksvajec
1 ksmalé plechovky sardelových řezů
1/4 lsmetany
muškátový květ
mletý pepř
petrželka
sůl
jablka a brusinky na ozdobu

Postup:

1. Dobře odblaněná játra nakrájíme na kousky a dvakrát umeleme se slaninou
2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle, po vychlazení ji přidáme současně s jemně nakrájenými sardelkami a s vejci rozšlehanými se smetanou a hladkou moukou do játrové směsi
3. Směs pikantně okořeníme a nepatrně osolíme
4. Podlouhlou chlebíčkovou formu vymastíme máslem, dno vyložíme alobalem, naplníme játrovou směsí, formu pokryjeme alobalem, který upevníme na stěny, vložíme do pekáče s horkou vodou a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1,5 hodiny
5. Paštiku necháme vychladnout ve formě, potom formu namočíme do horké vody, paštiku vyklopíme, nakrájíme 6. Nakonec paštiku ozdobíme vyhloubenými půlkami jablek, které naplníme brusinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy