REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gravlax

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V soli, cukru a kopru naložený filet lososa zbavený kůže, servírovaný nakrájený na tenké plátky. Recept pochází ze Skandinávie.


Ingredience:
500 glososa
300 gkrystalového cukru
300 gsoli
2-3 lžícekopru
pepř
K servírování:
Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní
klíčky řeřichy
citrón

Postup:
  1. Lososa je třeba dobře očistit a zbavit kůže, filet položte kůží dolů a pomocí dlouhého a ostrého nože kůži odkrojte, z lososa odkrojte také břišní část, která je příliš tenká a nehodí se pro tento typ receptu
  2. V míse smíchejte sůl, krystalový cukr a čerstvě nasekaný kopr, dobře promíchejte
  3. Část soli nasypejte do menší podélné misky a rozprostřete
  4. Lososa bez kůže položte na sůl a celého ho zasypejte zbylou solí s cukrem a koprem
  5. Zabalte do fólie a nechte v lednici odpočívat, minimální doba naložení je jeden den, čím déle ho tam necháte, tím bude maso lososa pevnější
  6. Sůl z masa odstraňte, popřípadě opláchněte pod studenou vodou a dobře osušte
  7. Lososa nakrájejte pomocí hodně ostrého nože na velmi tenké plátky
  8. Zasypejte klíčky řeřichy a podávejte s Tatarskou omáčkou Hellmann´s Delikátní a měsíčkem citrónu.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy