REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gravlax

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V soli, cukru a kopru naložený filet lososa zbavený kůže, servírovaný nakrájený na tenké plátky. Recept pochází ze Skandinávie.


Ingredience:
500 glososa
300 gkrystalového cukru
300 gsoli
2-3 lžícekopru
pepř
K servírování:
Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní
klíčky řeřichy
citrón

Postup:
  1. Lososa je třeba dobře očistit a zbavit kůže, filet položte kůží dolů a pomocí dlouhého a ostrého nože kůži odkrojte, z lososa odkrojte také břišní část, která je příliš tenká a nehodí se pro tento typ receptu
  2. V míse smíchejte sůl, krystalový cukr a čerstvě nasekaný kopr, dobře promíchejte
  3. Část soli nasypejte do menší podélné misky a rozprostřete
  4. Lososa bez kůže položte na sůl a celého ho zasypejte zbylou solí s cukrem a koprem
  5. Zabalte do fólie a nechte v lednici odpočívat, minimální doba naložení je jeden den, čím déle ho tam necháte, tím bude maso lososa pevnější
  6. Sůl z masa odstraňte, popřípadě opláchněte pod studenou vodou a dobře osušte
  7. Lososa nakrájejte pomocí hodně ostrého nože na velmi tenké plátky
  8. Zasypejte klíčky řeřichy a podávejte s Tatarskou omáčkou Hellmann´s Delikátní a měsíčkem citrónu.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy