Recept z Dánska na chutný předkrm z rybích produktů, tvarohu a sýra.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
250 g | sýra Eidam |
150 g | zavináče naloženého se zeleninou |
100 g | másla |
100 g | tvarohu |
2 lžíce | kaviáru |
2 ks | vejce uvařená na tvrdo |
Postup:
1. Sýr rozdělíme na 4 plátky, ty postupně, po jednom roztavíme, na rozpálené pánvi, na tvárné placky, které pak přes obrácenou formu (na košíčky), vyklopíme a necháme vychladnout, tak si vytvoříme čtyři sýrové košíčky
2. Náplň si připravíme smícháním rozpuštěného másla s tvarohem, přidáme jemně nakrájenou okapanou zeleninu ze zavináčů a na jemno pokrájenou rybu bez kůže
3. Nakonec do směsi zamícháme kousky natvrdo uvařených vajíček a kaviár, dochutíme solí
4. Sýrové košíčky naplníme, ozdobíme a necháme vychladit v lednici.
Takto připravené pohoštění je velmi dekorativní a skvěle se vyjímá na slavnostním rautovém stole.