REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vaječné, s vejci

Podkategorie: vařené 12

Barevná plněná vejce

Skvělé jednohubky vhodné na jakékoli párty i sváteční stůl.

Kuřátka z vařených vajec

Jste hraví? Rádi v kuchyni tvoříte a třeba také zapojujete děti? V tom případě se pobavíte u našich kuřátek z vajec natvrdo, které vám bude možná líto sníst, jak budou roztomilá.

Naložená vejce

Na tvrdo uvařená vejce, naložená v nálevu z octa, vody, tymiánu a dalších ingrediencí.

Pikantní nakládaná vejce II.

Nakládaná vejce uvařená natvrdo a pak naložená jsou v anglo-americkém světě ve velké oblibě. Najdeme je v hospodách i supermarketech v různých variantách. Vyzkoušejte tento recept na pikantní vejce naložená v sladkokyselém nálevu spolu se zeleninou a kořením.

Pikantní naložená vejce

Na tvrdo uvařená vejce, naložená v pikantním nálevu spolu s cibulí, česnekem a feferonkami.

Silvestrovská nakládaná vejce

Tip na silvestrovské pohoštění, na natvrdo uvařená vejce naložená spolu se zeleninou ve sladkokyselém nálevu. Lze připravit jak pikantní verzi, tak i verzi neostrou.

Tradiční velikonoční syrek

Velikonoční syrek, jinak také hrudka či syrec, je oblíbená vaječná pochutinu ze Slovenska. Je to taková obdoba české vaječné tlačenky, i když výrobní postup je jiný. Servíruje se nejčastěji na chlebu, nebo jen tak rozkrájená na plátky spolu s oblíbeným pečivem.

Vaječný sýr

Rozšlehaná vejce povařená v mléce, vysrážená, scezená, povařená ve vodní lázni.

Vajíčkový nářez v sýrovém obalu

Povařený tvrdý sýr naplněný vaječnou směsí.

Vejce s tatarskou omáčkou

Tento lehký recept zvládne opravdu každý! Stačí uvařit vejce natvrdo, oloupat je a nakrájet na měsíčky, vložit do misek, doplnit jarní cibulkou a tatarskou omáčkou. Po osolení, případně i dochucení mletým černým pepřem, jde o jednoduchou, přesto neodolatelnou svačinu.

Vejce se dvěma druhy pomazánek

Uvařená vajíčka plněná vajíčkovou a salámovou pomazánkou, zdobená kaviárem, cherry rajčátky a bylinkami.

Velikonoční hrudka

Recept ze Slovenska na velikonoční hrudku, někde také nazývanou syrek, nebo syrec. Jde vlastně o vaječný sýr vzdáleně podobný naší vaječné tlačence. Podává se buď na chlebu, ve formě plátků, nebo také jen tak, s bagetami, rohlíky a podobně. Hrudka je skvělá doplněná o různé bylinky, jarní cibulky či například nastrouhaný křen smíchaný se šlehačkou.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.