Jste hraví? Rádi v kuchyni tvoříte a třeba také zapojujete děti? V tom případě se pobavíte u našich kuřátek z vajec natvrdo, které vám bude možná líto sníst, jak budou roztomilá.
Ingredience:
Počet porcí: 4 ks kuřátek | |
4 ks | vejce |
50 g | lučiny |
50 g | polníčku |
20 g | hořčice |
10 g | nakládané okurky |
10 g | mrkve |
5 g | pažitky |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
- Vejce rozkrojíme na půlku a vyjmeme žloutky.
- Žloutky smícháme s lučinou, hořčicí, nasekanou pažitkou a podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Hotovou směs přendáme do cukrářského pytlíku a nastříkáme do vajec.
- Z mrkve vytvoříme zobáčky a z okurky očička. V misce vytvoříme podestýlku z polníčku a navrch přendáme hotová kuřátka.
Na očička kuřátek můžete použít kuličky černého pepře. Před konzumací ale vždycky kuličky černého pepře vyndejte.
Zcela zásadní jsou v tomto receptu vejce, o tom žádná. Proto by měla být opravdu kvalitní, což vám mohou napovědět také značky kvality – např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio. Vejce by měla představovat jeden z pilířů naší stravy, protože jsou dobře stravitelná, skvěle nás zasytí a obsahují velké množství vitaminů a minerálů. Navíc se s nimi dá dobře pracovat, protože jsou výborně kombinovatelná s dalšími surovinami. Náplň kuřátek můžete klidně doplnit i o nějakou další pochutinu. Ať se vám kuřátka vyvedou.
Poznámka:Recept k článku: Dubnové recepty z kvalitních surovin obarvené Velikonocemi
zdroj: www.akademiekvality.cz