REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní nakládaná vejce II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakládaná vejce uvařená natvrdo a pak naložená jsou v anglo-americkém světě ve velké oblibě. Najdeme je v hospodách i supermarketech v různých variantách. Vyzkoušejte tento recept na pikantní vejce naložená v sladkokyselém nálevu spolu se zeleninou a kořením.


Ingredience:
8-10 ksna tvrdo uvařených vajíček
6 kscherry rajčátek
2 ksfeferonky
1 ksčervené masité papriky
1 ksvětší cibule
Na nálev:
10 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
4 kshřebíčky
2 ksbobkové listy
4 lžícetřtinového cukru
1 lžícesoli
1 lžičkahořčičného semínka
1 lvody
2 dclocta

Postup:
  1. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme
  2. Naskládáme je do sklenice, přitom vejce proložíme pokrájenou paprikou, cibulí, tvrdými cherry rajčátky a proužky nebo kolečky feferonek
  3. Z výše uvedených ingrediencí svaříme nálev, prochladlým nálevem vejce přelijeme, necháme vychladnout, do sklenic přendáme i koření z nálevu
  4. Nádobu nebo nádoby uzavřeme, důkladně uzavřeme, dáme do lednice, po 3 dnech můžeme konzumovat.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy