Nakládaná vejce uvařená natvrdo a pak naložená jsou v anglo-americkém světě ve velké oblibě. Najdeme je v hospodách i supermarketech v různých variantách. Vyzkoušejte tento recept na pikantní vejce naložená v sladkokyselém nálevu spolu se zeleninou a kořením.
Ingredience:
8-10 ks | na tvrdo uvařených vajíček |
6 ks | cherry rajčátek |
2 ks | feferonky |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | větší cibule |
Na nálev: | |
10 ks | kuliček černého pepře |
10 ks | kuliček nového koření |
4 ks | hřebíčky |
2 ks | bobkové listy |
4 lžíce | třtinového cukru |
1 lžíce | soli |
1 lžička | hořčičného semínka |
1 l | vody |
2 dcl | octa |
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme
- Naskládáme je do sklenice, přitom vejce proložíme pokrájenou paprikou, cibulí, tvrdými cherry rajčátky a proužky nebo kolečky feferonek
- Z výše uvedených ingrediencí svaříme nálev, prochladlým nálevem vejce přelijeme, necháme vychladnout, do sklenic přendáme i koření z nálevu
- Nádobu nebo nádoby uzavřeme, důkladně uzavřeme, dáme do lednice, po 3 dnech můžeme konzumovat.