REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce se dvěma druhy pomazánek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená vajíčka plněná vajíčkovou a salámovou pomazánkou, zdobená kaviárem, cherry rajčátky a bylinkami.


Ingredience:
Na vajíčkovou pomazánku:
6 ksvajíček uvařených natvrdo
120 glučiny
100 gmajonézy
2 lžičkyostřejší hořčice
2 lžícenasekané pažitky
1 lžícekaviáru a řeřichy na ozdobu
mletý pepř
sůl
Na salámovou pomazánku:
6 ksvajec uvařených natvrdo
250 gměkkého salámu
150 gtaveného sýra
100 gmajonézy
1 lžícehořčice
1 kscibule
cherry rajčátka na ozdobu
nasekané bylinky na ozdobu
sůl

Postup:

1. Na vajíčkovou pomazánku ze 4 uvařených vajec odřízneme horní části a vyjmeme žloutky
2. Zbylá 2 uvařená vejce i žloutky nasekáme na jemno, přidáme majonézu, hořčici, lučinu, na jemno nasekanou pažitku, promícháme, podle chuti osolíme i opepříme a seříznuté bílkové soudky naplníme připravenou pomazánkou, nakonec ozdobíme kaviárem i řeřichou
3. Na salámovou pomazánku podélně rozkrojíme 4 uvařená vejce a vyndáme z nich žloutky
4. Pak žloutky umeleme spolu se zbylými uvařenými vejci a nakrájeným měkkým salámem, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, vmícháme majonézu, hořčici, tavený sýr, sůl a pomazánku nastříkáme do bílkových lodiček, ozdobíme cherry rajčátky a na jemno nasekanými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy