REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, restované, opečené na tuku

Bramborové lokše

Bramborové placky z uvařených brambor, vajec a mouky, opečené na sucho.

Klasické bramboráčky

Jeden z nejoblíbenějších staročeských pokrmů – poctivé domácí bramboráčky s majoránkou a česnekem, smažené na sádle.

Knedlíky opékané

Jednoduchý recept našich babiček na využití starších houskových knedlíků. Chutná příloha především k zelenině.

Kramfleky

Jedna z variant chutných bramboráků s vložkou slaniny, uzeného masa a škvarků. Recept z Krkonoš.

Kramfleky II.

Oloupané brambory nastrouhané na jemno, promíchané s hladkou moukou, utřeným česnekem, vejcem, drceným kmínem, majoránkou, pepřem a solí, opečené na oleji ve formě placek, z obou stran, pěkně dozlatova.

Lokše

Prastarý jednoduchý recept našich babiček, který se postupem času nezměnil. V dnešní době módních mexických kukuřičných placek tortil a tacos, bych dal rozhodně přednost lokším, jsou chutnější, měkčí, dostupné, snadné a dají se také plnit rozličnými náplněmi a potírat různými omáčkami.

Rajčata po valašsku

Vydlabaná rajčata naplněná orestovanou cibulkou smíchanou s kostičkami okurky.

Sejkory

Krajová obdoba bramboráku z Krkonoš.

Smažené bramborové noky

Recept z Krkonoš na smaženou přílohu z nastrouhaných brambor, hladké mouky, vajec, česneku a koření.

Škubánkové pečenky

Z uvařených brambor vypracované škubánkové těsto, plněné uzeným masem a orestované v oleji.

Táborské krokety

Krokety (válečky) připravené z dopředu uvařených brambor, másla, vejce, mouky a pažitky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy