REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klasické bramboráčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z nejoblíbenějších staročeských pokrmů – poctivé domácí bramboráčky s majoránkou a česnekem, smažené na sádle.


Ingredience:
600 gbrambor
50 mlvroucího mléka
5 ksstroužků česneku
2 ksvejce
10 lžicstrouhanky
1 lžícemajoránky
sádlo na smažení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nastrouháme na jemno
2. V dlaních vymačkáme a dáme do mísy
3. Zalejeme vroucím mlékem, aby nám brambory nezhnědly
4. Přidáme vejce, strouhanku, sůl, pepř a dlaních promnutou majoránku
5. Množství strouhanky je orientační, záleží na druhu brambor – hmota by měla být polotuhá
6. Na pánvi rozpálíme sádlo a lžící tvoříme malé placičky, které pozvolna smažíme z obou stran do zlatova.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy