REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové lokše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové placky z uvařených brambor, vajec a mouky, opečené na sucho.


Ingredience:
1500 gbrambor
500 ghladké mouky
3 ksvajec
2 lžícemásla
sůl

Postup:

1. Brambory důkladně umyjeme a uvaříme je i se slupkou
2. Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na jemno
3. Přidáme vejce, sůl, mouku a zpracujeme v hladké těsto
4. Těsto zformujeme do tvaru válce a rozkrájíme na stejně velké kousky, které rozválíme na tenké placky a opečeme po obou stranách nasucho na teflonové pánvi
5. Teplé lokše potřeme rozpuštěným máslem a podáváme je k různým masům a omáčkám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy