REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kramfleky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant chutných bramboráků s vložkou slaniny, uzeného masa a škvarků. Recept z Krkonoš.


Ingredience:
800 gbrambor
100 gvařeného uezeného masa
100 ghrubé mouky
50 gslaniny
50 gškvarků
4 ksstroužky česneku
1 ksvejce
2 lžícemléka
mletý černý pepř
majoránka
sůl
olej nebo sádlo na smažení

Postup:

1. Syrové brambory oloupeme a na jemno nastrouháme, necháme asi 10 minut stát
2. Z brambor vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek a mléko, vše dobře promícháme
3. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou, nakonec do těsta zapracujeme kostičky uzeného masa, slaniny a škvarek
4. Mističky lívanečníku vymažeme tukem a necháme rozehřát, z těsta usmažíme jednotlivé lívanečky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy