REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sejkory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová obdoba bramboráku z Krkonoš.


Ingredience:
1 kgbrambor
1 ksvejce
1-2 ksstroužky česneku
hladká mouka
mléko
sádlo
sůl

Postup:

1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, z nastrouhaných brambor vymačkáme vodu
2. Kolik jsme vymačkali vody tolik horkým mlékem zalijeme nastrouhané brambory, osolíme, přidáme vejce, utřený česnek a hladkou mouku a vše promícháme, těsto musí být řídké
3. Těsto lijeme naběračkou na rozpálené sádlo a smažíme z obou stran
4. Sejkory se dělají menší než klasické bramboráky, měli by mít velikost lívanců.

Doporučení:

Sejkory se podávají s kyselým zelím, můžeme však použít jako přílohu k různým gulášům a masovým směsím.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy