REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené bramborové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Krkonoš na smaženou přílohu z nastrouhaných brambor, hladké mouky, vajec, česneku a koření.


Ingredience:
720 gbrambor
120 ghladké mouky
2 ksvajec
1 ksstroužek česneku
majoránka
pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Oškrábané syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a necháme chvíli stát
2. Vodu scedíme, přidáme mouku, vejce, utřený česnek, sůl a koření, zamícháme, vypracujeme těsto hustší než na bramboráky
3. Z těsta polévkovou lžící vykrajujeme noky, které v rozpáleném oleji smažíme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy