REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Táborské krokety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krokety (válečky) připravené z dopředu uvařených brambor, másla, vejce, mouky a pažitky.


Ingredience:
250 gvařených brambor
30 ghrubé mouky
10 gmásla
2 ksvajec
pažitka
olej na smažení
hladká mouka na obalení
strouhanka na obalení
sůl

Postup:

1. Dopředu uvařené brambory nastrouháme na jemno
2. Nastrouhané brambory osolíme, přidáme máslo, mouku, jedno vejce a nadrobno nasekanou pažitku, vymícháme těsto
3. Z těsta vytvarujeme krokety (válečky), které pak obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance
4. Krokety smažíme na rozpáleném sádle dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy