REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

salátové zálivky, ochucené octy, ostatní


Avokádová zálivka na saláty

Rozmělněné avokádo s medem, jogurtem, česnekem a šťávou z citrónu.

Bazalková salátová zálivka

Zálivka připravená z olivového oleje, bylinkového a bazalkového octa, nasekaných listů čerstvé bazalky a špetky cayenského pepře.

Bazalkový ocet

Tímto bylinkovým octem získají saláty a bílé omáčky pikantní chuť.

Bezinkový ocet

Tento ochucený ocet z vyluhovaných květů černého bezu a octa 8 % se skvěle hodí na dochucení zeleninových salátů. Má ale také léčivé účinky, naše prababičky s ním léčily horečné stavy. Vodou zředěným bezovým octem v poměru 1:4 si natíraly při horečkách chodidla, dlaně a spánky.

Bylinkový olej

Tento voňavý olej se hodí jak na přípravu masových minutek, tak na saláty. Používáme ho všude tam, kde by jsme použili olej olivový.

Citronová zálivka

Citronová zálivka patří mezi nejznámější salátové zálivky. Síla citrónu uchovává přirozenou barvu ovoce i zeleniny.

Česnekový ocet se zázvorem

Feferonkou a zázvorem ochucený vinný ocet.

Estrgonový ocet

V domácích podmínkách připravený ocet s vůní a chutí po estragonu.

Francouzská hořčicová zálivka

Pikantní zálivka skvělá na čerstvé saláty.

Francouzská hořčicová zálivka na saláty

Zálivka na saláty připravená z francouzské hořčice, smetany, nasekané zelené petrželky, bílého vína, pepře a soli.

Francouzská salátová zálivka

Jedna z variant na zálivku určenou k ochucení zeleninových salátů.

Hořčicová zálivka na saláty

Z hořčice, bylinkového octa, oleje, medu a koření připravená zálivka na čerstvé zeleninové saláty.

Hořčicová zálivka na saláty II.

Hořčicová zálivka na saláty připravená z hořčice, citrónové šťávy, oleje a jemně usekané pažitky.

Hořčično-medová zálivka

Jednoduchá zálivka na zeleninové saláty z medu, hořčice, olivového oleje a vinného octa.

Indická zálivka

Vhodná zálivka k salátům kombinovaným s rýží a k vaječným salátům.

Jablečný ocet

Receptůra na výrobu ochuceného octa.

Jablečný ocet II.

Ocet připravený z jablečných slupek, octa, cukru a suchých chlebových kůrek.

Jogurtová zálivka

Z bílého jogurtu a dalších ingrediencí připravená chutná zálivka. Salátům dodává rafinovanou, lehce nakyslou chuť.

Jogurtová zálivka II.

Tato jogurtová zálivka se skvěle hodí k čerstvě nakrájené zelenině.

Klasická octová zálivka – vinegret

Každý ji zná a přesto ji každý dělá jinak! Původem francouzský recept s názvem Vinaigrette není nic jiného, než ocet smíchaný s olejem solí a pepřem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy