REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

salátové zálivky

Arménská zálivka CHMELI-SUNELI

Alfou a omegou přílohových omáček, dresinků a zálivek jsou bylinky a koření. Ty dotváří výslednou chuť a mají schopnost pozdvihnout jídlo na mimořádný gurmánský zážitek. Využít můžete již připravené směsi, které mají precizně vyvážený poměr jednotlivých kořenicích ingrediencí. Zde doporučujeme zavítat do specializovaných obchodů, které nabídnou světové speciality, velké množství jednodruhového koření či umně namíchané kořenicí směsi. Takto je namíchaná například směs Chmeli-Suneli od Království chuti, která je důležitou složkou právě tohoto receptu na skvělou salátovou zálivku.

Avokádová zálivka na saláty

Rozmělněné avokádo s medem, jogurtem, česnekem a šťávou z citrónu.

Bazalková salátová zálivka

Zálivka připravená z olivového oleje, bylinkového a bazalkového octa, nasekaných listů čerstvé bazalky a špetky cayenského pepře.

Citronová zálivka

Citronová zálivka patří mezi nejznámější salátové zálivky. Síla citrónu uchovává přirozenou barvu ovoce i zeleniny.

Francouzská hořčicová zálivka

Pikantní zálivka skvělá na čerstvé saláty.

Francouzská hořčicová zálivka na saláty

Zálivka na saláty připravená z francouzské hořčice, smetany, nasekané zelené petrželky, bílého vína, pepře a soli.

Francouzská salátová zálivka

Jedna z variant na zálivku určenou k ochucení zeleninových salátů.

Hořčicová zálivka na saláty

Z hořčice, bylinkového octa, oleje, medu a koření připravená zálivka na čerstvé zeleninové saláty.

Hořčicová zálivka na saláty II.

Hořčicová zálivka na saláty připravená z hořčice, citrónové šťávy, oleje a jemně usekané pažitky.

Hořčično-medová zálivka

Jednoduchá zálivka na zeleninové saláty z medu, hořčice, olivového oleje a vinného octa.

Indická zálivka

Vhodná zálivka k salátům kombinovaným s rýží a k vaječným salátům.

Jogurtová zálivka

Z bílého jogurtu a dalších ingrediencí připravená chutná zálivka. Salátům dodává rafinovanou, lehce nakyslou chuť.

Jogurtová zálivka II.

Tato jogurtová zálivka se skvěle hodí k čerstvě nakrájené zelenině.

Klasická octová zálivka – vinegret

Každý ji zná a přesto ji každý dělá jinak! Původem francouzský recept s názvem Vinaigrette není nic jiného, než ocet smíchaný s olejem solí a pepřem.

Medová pikantní zálivka na ovocný salát

Jak samotný název napovídá, tato zálivka se skvěle hodí na různé ovocné saláty, kterým dodá další chuťový rozměr, zvláště, když do ní přidáte panák tequily nebo bílého rumu.

Medová zálivka

Zálivka na saláty připravená z tekutého medu, citronové šťávy a olivového oleje.

Medová zálivka II.

Jedna z variant na salátovou zálivku připravenou z tekutého medu, olivového oleje, dijonské hořčice, sojové omáčky, koření a octa balsamico.

Medová zálivka na saláty

Tekutý med promíchaný s balsamikovým octem a olivovým olejem.

Medová zálivka na studenou, ale i teplou zeleninovou přílohu

Zálivka vhodná na ochucení nejen čerstvých salátů, ale skvělá také na restovanou, vařenou nebo podušenou zeleninu servírovanou teplou.

Olivová zálivka

Zálivka z rozmixovaných oliv, kaparů, vařených žloutků, česneku, sardelové pasty a hořčice rozšlehané spolu s olivovým olejem, dochucená octem, citrónovou šťávou a nasekanými bylinkami.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy