salátové zálivky
Avokádová zálivka na saláty
Rozmělněné avokádo s medem, jogurtem, česnekem a šťávou z citrónu.
Bazalková salátová zálivka
Zálivka připravená z olivového oleje, bylinkového a bazalkového octa, nasekaných listů čerstvé bazalky a špetky cayenského pepře.
Citronová zálivka
Citronová zálivka patří mezi nejznámější salátové zálivky. Síla citrónu uchovává přirozenou barvu ovoce i zeleniny.
Francouzská hořčicová zálivka
Pikantní zálivka skvělá na čerstvé saláty.
Francouzská hořčicová zálivka na saláty
Zálivka na saláty připravená z francouzské hořčice, smetany, nasekané zelené petrželky, bílého vína, pepře a soli.
Francouzská salátová zálivka
Jedna z variant na zálivku určenou k ochucení zeleninových salátů.
Hořčicová zálivka na saláty
Z hořčice, bylinkového octa, oleje, medu a koření připravená zálivka na čerstvé zeleninové saláty.
Hořčicová zálivka na saláty II.
Hořčicová zálivka na saláty připravená z hořčice, citrónové šťávy, oleje a jemně usekané pažitky.
Hořčično-medová zálivka
Jednoduchá zálivka na zeleninové saláty z medu, hořčice, olivového oleje a vinného octa.
Indická zálivka
Vhodná zálivka k salátům kombinovaným s rýží a k vaječným salátům.
Jogurtová zálivka
Z bílého jogurtu a dalších ingrediencí připravená chutná zálivka. Salátům dodává rafinovanou, lehce nakyslou chuť.
Jogurtová zálivka II.
Tato jogurtová zálivka se skvěle hodí k čerstvě nakrájené zelenině.
Klasická octová zálivka – vinegret
Každý ji zná a přesto ji každý dělá jinak! Původem francouzský recept s názvem Vinaigrette není nic jiného, než ocet smíchaný s olejem solí a pepřem.
Medová zálivka
Zálivka na saláty připravená z tekutého medu, citronové šťávy a olivového oleje.
Medová zálivka II.
Jedna z variant na salátovou zálivku připravenou z tekutého medu, olivového oleje, dijonské hořčice, sojové omáčky, koření a octa balsamico.
Medová zálivka na saláty
Tekutý med promíchaný s balsamikovým octem a olivovým olejem.
Medová zálivka na studenou, ale i teplou zeleninovou přílohu
Zálivka vhodná na ochucení nejen čerstvých salátů, ale skvělá také na restovanou, vařenou nebo podušenou zeleninu servírovanou teplou.
Olivová zálivka
Zálivka z rozmixovaných oliv, kaparů, vařených žloutků, česneku, sardelové pasty a hořčice rozšlehané spolu s olivovým olejem, dochucená octem, citrónovou šťávou a nasekanými bylinkami.
Salátová zálivka – základní předpis
Salátová zálivka připravená ze slunečnicového oleje, citronové šťávy nebo vinného octa, čerstvě namletého černého pepře, soli a několika nadrobno nakrájených stroužků česneku.
Salátová zálivka II.
Rychlá salátová zálivka z vody, octa, cukru, olivového oleje, vegety, pepře a soli.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama