REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

salátové zálivky

Avokádová zálivka na saláty

Rozmělněné avokádo s medem, jogurtem, česnekem a šťávou z citrónu.

Bazalková salátová zálivka

Zálivka připravená z olivového oleje, bylinkového a bazalkového octa, nasekaných listů čerstvé bazalky a špetky cayenského pepře.

Citronová zálivka

Citronová zálivka patří mezi nejznámější salátové zálivky. Síla citrónu uchovává přirozenou barvu ovoce i zeleniny.

Francouzská hořčicová zálivka

Pikantní zálivka skvělá na čerstvé saláty.

Francouzská hořčicová zálivka na saláty

Zálivka na saláty připravená z francouzské hořčice, smetany, nasekané zelené petrželky, bílého vína, pepře a soli.

Francouzská salátová zálivka

Jedna z variant na zálivku určenou k ochucení zeleninových salátů.

Hořčicová zálivka na saláty

Z hořčice, bylinkového octa, oleje, medu a koření připravená zálivka na čerstvé zeleninové saláty.

Hořčicová zálivka na saláty II.

Hořčicová zálivka na saláty připravená z hořčice, citrónové šťávy, oleje a jemně usekané pažitky.

Hořčično-medová zálivka

Jednoduchá zálivka na zeleninové saláty z medu, hořčice, olivového oleje a vinného octa.

Indická zálivka

Vhodná zálivka k salátům kombinovaným s rýží a k vaječným salátům.

Jogurtová zálivka

Z bílého jogurtu a dalších ingrediencí připravená chutná zálivka. Salátům dodává rafinovanou, lehce nakyslou chuť.

Jogurtová zálivka II.

Tato jogurtová zálivka se skvěle hodí k čerstvě nakrájené zelenině.

Klasická octová zálivka – vinegret

Každý ji zná a přesto ji každý dělá jinak! Původem francouzský recept s názvem Vinaigrette není nic jiného, než ocet smíchaný s olejem solí a pepřem.

Medová zálivka

Zálivka na saláty připravená z tekutého medu, citronové šťávy a olivového oleje.

Medová zálivka II.

Jedna z variant na salátovou zálivku připravenou z tekutého medu, olivového oleje, dijonské hořčice, sojové omáčky, koření a octa balsamico.

Medová zálivka na saláty

Tekutý med promíchaný s balsamikovým octem a olivovým olejem.

Medová zálivka na studenou, ale i teplou zeleninovou přílohu

Zálivka vhodná na ochucení nejen čerstvých salátů, ale skvělá také na restovanou, vařenou nebo podušenou zeleninu servírovanou teplou.

Olivová zálivka

Zálivka z rozmixovaných oliv, kaparů, vařených žloutků, česneku, sardelové pasty a hořčice rozšlehané spolu s olivovým olejem, dochucená octem, citrónovou šťávou a nasekanými bylinkami.

Salátová zálivka – základní předpis

Salátová zálivka připravená ze slunečnicového oleje, citronové šťávy nebo vinného octa, čerstvě namletého černého pepře, soli a několika nadrobno nakrájených stroužků česneku.

Salátová zálivka II.

Rychlá salátová zálivka z vody, octa, cukru, olivového oleje, vegety, pepře a soli.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy