REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzská salátová zálivka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na zálivku určenou k ochucení zeleninových salátů.


Ingredience:
6 lžicextra panenského olivového oleje
1-2 lžícevinného octa
1/2 lžičkydijonské hořčice
špetka černého nebo bílého pepře
sůl dle chuti
čerstvé bylinky (pažitka, estragon, bazalka, kopr ...)

Postup:

1. Vinný ocet umixujeme spolu s hořčicí nejlépe ručním mixérem, směs dochutíme solí a pepřem
2. V malém pramínku pak přidáváme olivový olej, směs stále mixujeme
3. Hotovou zálivku uložíme do lednice
4. Těsně před použitím do zálivky zamícháme omyté, okapané a nasekané čerstvé bylinky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy