REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkový olej

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento voňavý olej se hodí jak na přípravu masových minutek, tak na saláty. Používáme ho všude tam, kde by jsme použili olej olivový.


Ingredience:
2-3 lžícebylinek (saturejka, estragon, yzop, šalvěj, meduňka, máta)
2 dlrostlinného oleje

Postup:

1. Bylinky jemně nakrájíme, zalijeme olejem a zahřejeme asi na 80 °C, pak necháme vychladit
2. Tak 3 týdny necháme bylinky uležet, olej scedíme a uložíme v chladu a temnu
3. Tímto olejem můžeme promastit uvařené těstoviny, dochutit salát z čerstvé zeleniny, nebo na něm opéci maso připravené minutkově.

Doporučení:

Tímto olejem můžeme potírat i grilované maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy